top of page

ADHD

Bøker på norsk

Skrevet av Kristin Leer.
ADHD 7 veier til ny forståelse gir nye innfallsvinkler til hvordan ADHD kan forstås, gjennomgår diagnosekriterier og behandlingsformer og tilbyr ypperlige mestringsstrategier for hverdagen.

Skrevet av Magnus Jackson Krogh.
Boken er en blanding av biografi og selvhjelpsbok - basert på Magnus' egne erfaringer, men også de mange innspillene han har fått på mail, bloggen sin og i forbindelse med foredrag. Målgruppen er barn og unge i alderen 9-18 år. 

Skrevet av Mette Holst BertelsenLene Straarup.
ADHD i skolen er en lett tilgjengelig grunnbok for lærere og pedagoger.
Boken gir teoretisk forståelse og praktisk inspirasjon til det daglige arbeidet
i og utenfor klasserommet, der alle barn skal trives, både med og uten en
ADHD-diagnose.

Skrevet av Jude Welton.
Hvordan er det egentlig å ha ADHD? På hvilke måter ønsker barn med ADHD å bli møtt av andre barn og voksne? Hvorfor kan et barn med ADHD komme til å reagere annerledes på en situasjon enn det et barn uten ADHD ville gjort? Og hva kan andre barn og voksne gjøre for at hverdagen skal bli litt lettere for dem? Dette er noen av spørsmålene du får svar på i boken. Boken vil være et praktisk hjelpemiddel og den inneholder eksempler som er hentet fra dagligdagse situasjoner i barnehagen, skolen, hjemme og på fritiden.

Hva skyldes økningen i bruken av ADHD-diagnosen i Norge og mange andre vestlige land? Kan denne utviklingen fortelle oss noe om forhold i samfunnet? I denne boka utvikler forfatterne analyser av ADHD ut fra ulike perspektiver, relatert til diagnostisering, skolehverdagen, arv/miljø, samt barns og foreldres opplevelser av diagnose og behandling.

Bidragsytere: Arne Olav Dahlshaug, Maria Louise Karlsen og Siri Christine Næss er alle sosiologer utdannet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU. Lisbeth Elvira Levang og Ingvild Firman Fjellså er også sosiologer fra NTNU og tilknyttet Sosiologisk poliklinikk i Trondheim. Runa Næss Korshavn og Elise Farstad Djupedal er begge lektorer i samfunnsfag og utdannet ved NTNU. Aina Olsvold er privatpraktiserende psykolog og gjesteforsker ved Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo. Aksel Tjora er professor i sosiologi ved NTNU og leder av Sosiologisk poliklinikk.

Bøker på engelsk

Skrevet av Gabor Maté.
Dette er virkelig en fantastisk bok!
"Scattered Minds" avvikler myten om at oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse (ADD) er genetisk betinget, og gir reell håp og råd for barn og voksne som lever med tilstanden.

Denne boken gir ærlige og klare faglige innsikter i hva det egentlig betyr å ha ADHD og gir informasjon om hvor du kan gå og hva du kan forvente.

Skrevet av Thom Hartmann.
En nylig revidert og oppdatert utgave av den klassiske veiledningen for å endre vår oppfatning av ADHD og omfavne fordelene ved det.

Skrevet av Edward M. Hallowell og John J. Ratey.
En revolusjonerende ny tilnærming til ADD/ADHD med banebrytende forskning og strategier for å hjelpe leserne å blomstre, fra de bestselgende forfatterne av de banebrytende bøkene "Driven to Distraction" og "Delivered from Distraction".

Skrevet av Leanne Maskell.
Å navigere verden med en ADHD-hjerne kan være utmattende. Reisen fra kliniske vurderinger gjennom diagnose til behandling kan etterlate deg følelsesmessig anspent og isolert, bekymret for å mislykkes eller føle deg annerledes.

Denne praktiske guiden er her for å endre alt dette. Hvis du har (eller mistenker at du har) ADHD, kjenner du frustrasjonen ved å få råd fra en nevrotypisk eller klinisk perspektiv - men dette kommer rett fra en ADHD-hjerne til deg.
 

diversitet i skolen

bottom of page